Casa Passivhaus Abegondo

ESTE PROXECTO AFORRA
688,38 kgCO2/ano

CERTIFICACIÓN
Passivhaus Classic
DEMANDA DE CALEFACCIÓN

14 kwh/m2a
DEMANDA DE REFRIXERACIÓN

– – kwh/m2a
DEMANDA DE ENERXÍA PRIMARIA

88 kwh/m2a
HERMETICIDADE DO AIRE

0,6 renovacións/h

A vivenda Passivhaus, situada en Abegondo, está deseñada en forma de Ou para conseguir a mellor orientación ao mesmo tempo que se aproveita ao máximo a forma da parcela, as vistas e o encaixe coa contorna. 

Trátase dunha vivenda en planta baixa que xoga con dous volumes. O primeiro, de menor altura, está aliñado coa rúa e contén o garaxe, o despacho, a lavandería e o soportal de acceso co vestíbulo de entrada. A forma de U permítenos afastarnos da edificación veciña creando un espazo de acceso agradable e espazoso. O segundo volume, de maior altura, contén a sala-cociña-comedor e os dormitorios, e termina nun soportal envorcado cara ao oeste onde se sitúa o xardín, o que permite gozar da privacidade da parcela coa mellor orientación.

Construída con estrutura de bloques de cerámica alixeirada que axudan a mellorar o comportamento térmico da envolvente, a casa combina fachada de Sate de 120 mm con fachadas revestidas en pedra do país tamén illadas con 120 mm.

Está climatizada mediante unha batería de postratamento eléctrica para calefactar situada no sistema de ventilación e tamén conta con toalleiros calefactores nas zonas húmidas. A instalación dun pozo canadiense logra mellorar a eficiencia enerxética do sistema axudando a refrescar no verán de forma moi notable.

ACTORES
Arquitectura: Marta Trigás